Sport en recreatie

Treibball

Treibball is bedacht door Jan Nijboer, een in Duitsland wonende Nederlander, inmiddels is het een populaire sport in verschillende Europese landen. Jan Nijboer bedacht Treibball als alternatief voor schapendrijven. Bij Treibball is het de bedoeling dat de hond grote plastic (gymnastiek/balans) ballen voort gaat duwen. Dat dit duwen niet zomaar in het wilde weg mag gebeuren moge duidelijk zijn. Het eerste wat de hond leert is ‘respect’ hebben voor de bal, daarnaast komt een stuk samenwerking tussen u en de hond om de hoek kijkenen: Het uiteindelijke doel is dat de hond op aanwijzing van u de ballen een bepaalde richting op duwt. In eerste instantie wordt er met 1 bal gewerkt, uiteindelijk is het plaatje dat er 8 ballen liggen die samen een driehoek vormen waarbij de punt het verst bij u en de hond vandaan is. U staat samen met de hond in een goal en vanuit die positie gaat u de hond richting ballen sturen met de opdracht om de op de punt liggende bal bij u te brengen.

Treibball is een weinig belastende sport en daardoor geschikt voor bijna iedere hond. Ook niet drijvende en hoedende honden beoefenen deze sport omdat er geen natuurlijk aanleg voor het werken met schapen voor nodig is. De enige voorwaarde is dat er een goede samenwerking tussen hond en geleider moet zijn. Treibball kan in wedstrijdverband worden beoefend, meer informatie daarover vindt u op www.treibball.nl

Naast het wedstrijd gebeuren zien wij een grote toekomst voor Treibball in recreatieve vorm waarbij meer en andere vaardigheden van hond en geleider worden gevraagd dan in het wedstrijd programma en waarmee je eindeloos kunt variëren.

Bij Treibball gebruiken we de lichtgewicht standaard gymnastiek/therapie ballen. Belangrijk om te melden is dat deze ‘anti-burst’ zijn, de anti-burst bal zal bij lek raken niet knallen, maar zachtjes leeg lopen.

Deze cursus wordt gegeven in blokken van 10 lessen.

Kosten voor de beginners cursus (dit is inclusief een bal) € 140,00
Kosten voor een vervolgcursus € 125,00
Losse ballen kosten € 18,50

Wanneer een hond tijdens de cursus een bal kapot maakt brengen wij dit in rekening.

 

Seniorenzaken

Heeft u een oudere hond waar u graag nog iets mee wilt doen?
Dat kan bij “Seniorenzaken”, waar u op een ontspannen manier bezig bent met uw hond.
De lessen zijn afgestemd op de mogelijkheden van uw hond, ook als uw hond geen senior is maar een lichamelijke beperking heeft kunt u met deze cursus meedoen.

De cursus bestaat uit 5 lessen.

Kosten € Op aanvraag

 

ABC- training

Carolien_ABC_240x252In deze training leert u om aandacht te hebben voor wat de hond nodig heeft om te kunnen luisteren.
U leert aandacht te hebben voor wat uw hond u wil vertellen, bewust te worden van wat u met uw (onbewuste) lichaamstaal aan de hond vertelt. Hoe u kunt communiceren en contact kunt maken, opbouwen en verbeteren, zodat jullie samen meer plezier aan elkaar kunnen beleven.
Het resultaat is een sterkere band met de hond, een hond die beter wil luisteren en open staat voor wat er verteld of gevraagd wordt.

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout
(meer informatie is te vinden op www.ABC-training.nl).

De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training.
De A staat voor: Aandacht voor elkaar
De B staat voor: Bewustwording van, Balans vinden in
De C staat voor: Contact, Communicatie en Concentratie

Wanneer deze mix van ingrediënten goed wordt uitgewerkt, zorgt dat voor een geweldige samenwerking met een evenwichtiger hond.
Wat uw hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken vormt de basis van deze training, waarbij positief, begripvol, veilig en ontspannen belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!

De training richt zich op het verbeteren van de communicatie tussen mens en hond. Hierdoor zal niet alleen de relatie met de hond verbeteren, maar ontstaat er ook een natuurlijke bereidheid om te willen luisteren. Er zal er meer rust, zelfcontrole en focus ontstaan.

Het werken met de toestellen maakt het voor de hond leuk en leerzaam en u kunt de vaardigheden, die nodig zijn voor een goede verstandhouding, oefenen.

Het doen van de oefeningen vanuit het samenwerken, maakt dat de hond zich prettig voelt en hij zal mede hierdoor meer gemotiveerd raken om vaker op uw aanwijzingen te letten en daar naar willen luisteren.
Het toepassen van ABC-Training heeft inmiddels mooie resultaten gebracht bij honden die druk zijn, veel aandacht voor de omgeving hebben, hyperactief of juist weinig te motiveren zijn. Het gedrag verandert gestaag, door het toepassen van de basisgedachten. Het gedrag veranderd niet alleen, maar ook is er een duidelijke verbetering van de relatie tussen hond en mens.

ABC-training wordt uitsluitend als privé-les gegeven door Carolien Groenewegen-Luijkx,
zij is gecertificeerd ABC-trainer.

De lesduur is ca. 30 minuten.

Voor een losse les betaald u € 25,00
Een 10 lessen kaart kost € 150,00

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen per mail
hacdewenge@gmail.com of bellen met 06-27658560