Overig

ABC- training

In deze training leert u om aandacht te hebben voor wat de hond nodig heeft om te kunnen luisteren.
U leert aandacht te hebben voor wat uw hond u wil vertellen, bewust te worden van wat u met uw (onbewuste) lichaamstaal aan de hond vertelt. Hoe u kunt communiceren en contact kunt maken, opbouwen en verbeteren, zodat jullie samen meer plezier aan elkaar kunnen beleven.
Het resultaat is een sterkere band met de hond, een hond die beter wil luisteren en open staat voor wat er verteld of gevraagd wordt.

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout
(meer informatie is te vinden op www.ABC-training.nl).

De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training.
De A staat voor: Aandacht voor elkaar
De B staat voor: Bewustwording van, Balans vinden in
De C staat voor: Contact, Communicatie en Concentratie

Wanneer deze mix van ingrediënten goed wordt uitgewerkt, zorgt dat voor een geweldige samenwerking met een evenwichtiger hond.
Wat uw hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken vormt de basis van deze training, waarbij positief, begripvol, veilig en ontspannen belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!

De training richt zich op het verbeteren van de communicatie tussen mens en hond. Hierdoor zal niet alleen de relatie met de hond verbeteren, maar ontstaat er ook een natuurlijke bereidheid om te willen luisteren. Er zal er meer rust, zelfcontrole en focus ontstaan.

Het werken met de toestellen maakt het voor de hond leuk en leerzaam en u kunt de vaardigheden, die nodig zijn voor een goede verstandhouding, oefenen.

Het doen van de oefeningen vanuit het samenwerken, maakt dat de hond zich prettig voelt en hij zal mede hierdoor meer gemotiveerd raken om vaker op uw aanwijzingen te letten en daar naar willen luisteren.
Het toepassen van ABC-Training heeft inmiddels mooie resultaten gebracht bij honden die druk zijn, veel aandacht voor de omgeving hebben, hyperactief of juist weinig te motiveren zijn. Het gedrag verandert gestaag, door het toepassen van de basisgedachten. Het gedrag veranderd niet alleen, maar ook is er een duidelijke verbetering van de relatie tussen hond en mens.

ABC-training wordt uitsluitend als privé-les gegeven door Carolien Groenewegen-Luijkx,
zij is gecertificeerd ABC-trainer.

De lesduur is ca. 30 minuten.

Voor een losse les betaald u € 25,00
Een 10 lessen kaart kost € 150,00

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen per mail
hacdewenge@gmail.com of bellen met 06-27658560