Voor fokkers

Puppy karaktertesten

Voor fokkers bieden wij de mogelijkheid om aan huis een karaktertest te doen bij een nest puppy’s.
Doel van de test is om de fokker, naast de eigen waarnemingen, extra inzicht te geven in de karakters.
Uit de test komt voor de fokker een plaatsingsadvies en voor de nieuwe eigenaren een socialisatie en opvoedingsadvies.

Deze test is geen garantie voor het uiteindelijke karakter van de pup. De omgeving waarin deze opgroeit en de opvoeding die de pup krijgt spelen een grote rol in de verdere ontwikkeling van het gedrag.

De test kan de volgende zaken verduidelijken:

• Hoe is de (sociale) binding met mensen
• Hoe gaat de pup om met nieuwe indrukken
• Hoe herstelt de pup na schrik of een minder prettige ervaring
• Is de pup bereid tot (samen)werken

De meest geschikte leeftijd voor deze test is tussen de 6 en 7 weken.

Deze test kost per pup € 10,00 (ex.btw)

Binnen een straal van 15 kilometer rond Warmenhuizen en bij een aantal van 5 te testen pups of meer is dit inclusief reiskosten. Bij meer dan 15 kilometer en/of minder dan 5 pups bereken wij een kilometervergoeding van € 0,25 (ex.btw) per gereden kilometer.

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om tijdig contact op te nemen voor een afspraak.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u mailen naar
hacdewenge@gmail.com of bellen met 06-27658560.


Puppy socialisatie speeltuin

Fokkers kunnen gebruik maken van onze Puppy socialisatie speeltuin. Dit is mogelijk met pups vanaf een leeftijd van 6 weken. Afhankelijk van het ras en aantal pups richten wij de speeltuin in met attributen die passen bij het formaat van de pups en het aantal pups. In overleg met de fokker kan dit binnen of buiten zijn.

Doel van de Puppy socialisatie speeltuin is om de pups al op vroege leeftijd kennis te laten maken met verschillende ondergronden, materialen, voorwerpen, obstakels en hoogteverschillen. Vanuit het oogpunt van hygiëne zijn de materialen goed reinigbaar of worden eenmalig gebruikt.

Uit onderzoeken is inmiddels bekend dat pups, die op jonge leeftijd gestimuleerd worden in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, later beter om kunnen gaan met nieuwe indrukken en prikkels.

Omdat het belangrijk is dat iedere pup de speeltuin als positief ervaart, zullen wij altijd aanwezig zijn en het gebruik begeleiden.

De puppy socialisatie speeltuin is beschikbaar voor € 60,00 per uur (incl. begeleiding en een kopje koffie/thee voor de fokker).

Andere opties, zoals het aanwezig zijn van de toekomstige eigenaren of het combineren met een informatie- bijeenkomst voor de nieuwe eigenaren over opvoeding en verzorging, zijn bespreekbaar.

Voor reserveren of informatie: neem tijdig contact op per mail
hacdewenge@gmail.com of telefonisch 06-27658560